+31 (0)180 201 402

vloerverwarmingen expert

Vloerverwarming installatie: onze werkwijze

Bij Vloerverwarmingen Expert zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige vloerverwarmingssystemen en een uitstekende service aan onze klanten.  Leer meer over ons stappenplan, onze toewijding aan kwaliteit en hoe we vloerverwarming op maat maken voor jouw  behoeften.

Hoe gaan wij te werk?

Werkwijze vloerverwarming leggen

De voorbereiding
Vloerverwarming kan in ieder huis. Voor de vloerverwarming wordt aangebracht, moet eerst gekeken worden naar de diverse mogelijkheden. Het is namelijk afhankelijk van jouw situatie (nieuwbouw of bestaande bouw) hoe de vloerverwarming kan worden aangebracht. 

Vloerverwarming infrezen
Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van vloerverwarming in de dekvloer. Dit is mogelijk wanneer deze dekvloer een dikte heeft van minimaal 3 cm en goed gehecht is met de onderliggende betonvloer.

​Werkwijze infrezen:
De sleuven worden ca. 17 mm diep gefreesd, zodat er een buis van 14 mm ingelegd kan worden. Bij het frezen van de sleuven maken we gebruik van stofafzuiging, waardoor overlast tot een minimum wordt beperkt.

De afstand tussen de sleuven is afhankelijk van het type vloerverwarming dat jij kiest:
- Hart op hart gemiddeld 10 cm voor hoofdverwarming.
- Hart op hart gemiddeld 30 cm voor bijverwarming in combinatie met bestaande radiatoren. Het wordt aangelegd in een slakkenhuispatroon. Op deze manier wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

Afwerking:
De vloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt, altijd afhankelijk van jouw wensen. Wij werken de vloer het liefst netjes, geëgaliseerd of dichtgesmeerd af, maar je mag de afwerking ook zelf (laten) doen.

Geschikte vloerafwerkingen:
Onze vloerverwarming is geschikt voor bijna iedere vorm van vloerbedekking, inclusief pvc, tapijt, vinyl, laminaat, tegels, hout en steen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen:

  • De vloer kan direct na installatie afgewerkt worden.
  • Er is geen verhoging van de dekvloer.
  • Doordat de leidingen dichter onder het op oppervlakte zitten sorteer je meer rendement.
  • Klaar binnen 1 dag.

Garanties
Vloerverwarming staat bekend om zijn uiterste betrouwbaarheid na installatie. Daarom geven wij 30 jaar garantie op de leidingen en koppelingen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je problemen zult ondervinden met jouw systeem na het aanbrengen van de vloer, bieden wij jou altijd ondersteuning.

Marcel rond vloerverwarming

Persoonlijk advies?

Mijn naam is Marcel en ik en mijn team helpen u graag met
advies of het leggen van uw nieuwe vloerverwarming.

Contact

Meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming? Ons team staat klaar voor al je vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak ben je ook 's avonds welkom in onze showroom.

Tel: +31 (0)180 201 402
E-mail: info@vloerverwarmingenexpert.nl

KvK nummer: 72650907
Algemene voorwaarden

Stel een vraag