+31 (0)180 201 402

voordelen, vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is geschikt als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. Met vloerverwarming wordt stralingswarmte geproduceerd die gelijkmatig wordt verdeeld vanuit de vloer. Er is minimale luchtstroom, waardoor de algehele temperatuur comfortabel blijft.  Met een elektrische thermostaat is de vloerverwarming centraal te bedienen.

vloerverwarming

Efficiënte warmteverdeling

Warme lucht stijgt op, waardoor vloerverwarming de meest logische vorm van verwarming is. De ruimte wordt in z’n geheel verwarmd, geen hotspots naast de radiatoren en koude plekken bij de eettafel. Een goede warmteverdeling is goed voor de staat van jouw woning.

duurzame, verwarming

Duurzaam

Vloerverwarming is duurzamer dan gewone radiatoren en daarmee een goede investering voor je portemonnee. Vloerverwarming verbruikt minder energie en is het meest milieuvriendelijk in combinatie met een elektrische waterpomp en duurzame stroom, zoals windenergie, zonnepanelen of groene stroom. Ook ben je milieubewust bezig, omdat je minder gas verbruikt.

Comfortabel
(ook voor de kids)

In tegenstelling tot een niet verwarmde vloer, geeft vloerverwarming een aangenaam warm gevoel aan de voeten. Warme lucht stijgt op, waardoor de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd. Dit zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur. Natuurlijk ook heerlijk voor de kids om op te spelen.

Marcel rond vloerverwarming

Persoonlijk advies?

Mijn naam is Marcel en ik en mijn team helpen u graag met
advies of het leggen van uw nieuwe vloerverwarming.

comfortabel, vloerverwarming

Beter voor je gezondheid

Bij gebruik van vloerverwarming is er sprake van minder luchtcirculatie en is er een betere regulatie van de luchtvochtigheid. Hierdoor dwarrelen er minder stofdeeltjes rond, en blijft de ruimte schoner. Dit is vooral van belang bij mensen met COPD of huisstofallergie. Bij een warme vloer heb je geen vloerkleed nodig, dus daardoor ook minder stof en bacteriën.

verwarmen, radiatoren

Geen radiatoren in het zicht

Wanneer je geen rekening hoeft te houden met radiatoren, geeft dat een grotere vrijheid om de ruimtes te ontwerpen zoals je dat wenst. Wil je de bank voor het raam zetten, waar normaal een radiator zit? Met vloerverwarming kan het. Wil je grote, openslaande deuren naar de achtertuin? Ook dat is mogelijk met vloerverwarming.

Vloerverwarming is ook geschikt als bijverwarming wanneer je de radiatoren wenst te behouden.

kosten, vloerverwarming

Zuinig in gebruik

Vloerverwarming is in vergelijking met radiatoren 10 tot 15 procent zuiniger. Doordat vloerverwarming slechts tot maximaal 40 graden hoeft te worden opgewarmt blijven de stookkosten beperkt. 

Contact

Meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming? Ons team staat klaar voor al je vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak ben je ook 's avonds welkom in onze showroom.

Tel: +31 (0)180 201 402
E-mail: info@vloerverwarmingenexpert.nl

KvK nummer: 72650907
Algemene voorwaarden

Stel een vraag